fredag 4. oktober 2013

Fredagsquizen - Hva vet du om Hamsun?Knut Hamsun er altså tema for dagens quiz., og her kunne jeg ha vært skikkelig finurlig og vanskelig. Men jeg har lovet å senke lista, så desto flere kan ha en mulighet til å delta uten å få selvbildet sitt ødelagt. Generelt har jo bokbloggerne mer peiling på litteratur enn folk flest. Men denne quizen blir også lagt ut på Facebook, og dette har jeg tatt hensyn til når det gjelder spørsmålenes vanskelighetsgrad.

1) Hvor ble Knut Hamsun født?
2) Kan du nevne én av romanene han ga ut før gjennombruddsromanen Sult? (Som han forresten ikke ville ha med i sine "Samlede".)
3) Hva heter herregården utenfor Grimstad som dikteren kjøpte i 1918 ?
4) Hvem er hovedperson i Mysterier?
5) Hvor gammel ble Hamsun?
6) Hva skrev han i Aftenposten 7. mai 1945, som skapte voldsom forargelse?
7) Hvilken av Hamsuns litterære figurer druknet i et hav av sau?
8) Som regel får man Nobelprisen i litteratur for sitt samlede forfatterskap, men i Hamsuns tilfelle var det spesielt én roman som ble fremhevet, - hvilken?
9) Hvem forærte han Nobelpris-medaljen til?
10) Knut Hamsun var gift to ganger. Kan du fornavnene til hans to hustruer?


SVAR finner du her.
---

3 kommentarer:

  1. 8 av 10 på meg, du satte meg fast på de to siste, forøvrig typisk nok biografiske spørsmål, jeg foretrekker absolutt litterære, går det an å ønske seg sterkere vektlegging av litterære forhold framfor biografiske?

    SvarSlett
  2. 8 av 10 er veldig bra, Torbjørn. Og du er visst ikke fornøyd med det, skjønner jeg. Og nei, jeg forandrer aldeles intet! Noen kritiserer at jeg bare skriver om mannlige forfattere, andre vil heller ha en såkalt utdrags-quiz, atter andre synes quizen er for enkel...eller for vanskelig. Jeg kan ikke gjøre alle til lags. De aller fleste stikker innom bloggen, løser quizen og forsvinner igjen uten kommentarer. DU deltok ihvertfall aktivt. Diplom sendes i posten.

    SvarSlett
  3. Jeg fikk 9/10. Bommet på spørsmålet om hvor gammel Hamsun ble. Trodde han ble 90 år.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !