tirsdag 25. oktober 2011

Hva folk faktisk leser nå de besøker bloggen din/min


Nesten helt i startfasen av bloggingen min, installerte jeg et et såkalt Sitemeter som måler besøkshyppighet pr. dag, uke og måned. Det ga meg en viss pekepinn hva "mine lesere" ville ha. Trodde jeg.
For ikke så veldig lenge siden la jeg også inn - diskret nederst på siden - Live Traffic Feed, og det ga meg en helt annen oversikt.
Naturlig nok trodde jeg at folk leste det siste innlegget jeg hadde skrevet. Men neida, verdensvevens veier er uransakelige. En svenske kan lese hva jeg skrev om Gøran Tunstrøm for tre år siden. En leser fra California er plutselig interessert i hva jeg mente i april 2010. (Ikke engang jeg vet hva jeg mente i april 2010!) En rogalending  får inderlig lyst til å lese om Harold Bloom anno dazumal. Osv.
Tenk på det når bloggen din en vakker dag gjør et hopp fra 100 til 500 lesere. Det er ikke sikkert at det skyldes det velskrevne, banebrytende og originale innlegget du la ned så mye arbeid i akkurat den dagen.
I bloggsfæren som ellers i Den Store Stygge Virkeligheten, er det ofte tilfeldighetene som råder. Det vil du erfare om du laster ned vedlagte lenke.

2 kommentarer:

  1. Sant. Og interesSant.

    Selv synes jeg bloggen er kjekk å ha også for å ta rede på hva jeg SELV tenkte anno dazuma.

    SvarSlett
  2. Jag har gjort och gör liknande erfarenheter. Plötsligt blir en mycket gammal sida väldigt "populär" av någon andledning (det har väl stått något i någon tidning... :-) Visst är det tillfälligheterna som styr! Det är då ett som är säkert.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !