tirsdag 29. mars 2011

Utdrags-quizen

Lenge siden vi hadde en quiz her. Er det stemning for det på en tirsdag kveld ?
Som tidligere: Finn spor i ord. Vær aktive i kommentarfeltet, så vil du få hint underveis. Jeg kan med en gang si at dette er ikke norsk:


Men det var også en annen omstendighet som pinte meg på denne tiden, nemlig at det ikke var noen som lignet på meg og at jeg ikke lignet på noen. "Jeg er en ener, og de er en masse", - tenkte jeg og fortapte meg i grublerier.Det er tydelig at jeg ennå var helt grønn.Mitt liv var fullt av motsigelser. Av og til var det så vondt å gå på kontoret at jeg mange ganger var helt syk når jeg dro hjem. Men plutselig kom jeg uten noen spesiell grunn inn i en periode med skeptisisme og likegyldighet (alt hos meg kom og gikk i perioder), og så måtte jeg le av meg selv for min utålmodighet og mine avskyfornemmelser og anklaget meg selv for å være romantiker. Snart ville jeg ikke snakke med et eneste menneske, snart hendte det at jeg ikke bare vekslet ord med dem, jeg tenkte til og med å omgås dem på vennskapelig fot. Hele min avsky for dem forsvant plutselig av seg selv. Hvem vet, kanskje jeg aldri har følt virkelig avsky for dem, den var kanskje snarere noe som kom fra bøkene. Jeg har til denne tid ikke funnet noe svar på dette spørsmålet. En gang sluttet jeg til og med vennskap med dem, jeg begynte å gå på besøk, spille kort, drikke vodka, diskutere mulighetene for forfremmelse...   


Roman og forfatter, takk ! 


Svaret er "Kjellermennesket" eller "Opptegnelser fra kjellerdypet" av Fjodor Dostojevskij. Men det gir vel dere blaffen i. Skamme dere, skulle dere! En deltager ! Hva slags bloggere er dette å ta med seg i krigen!

7 kommentarer:

 1. Morsomt. Jeg har ikke peiling, men siden de drikker vodka kan det være russisk. Og siden han grubler så mye tipper jeg Dostojevski. Kanskje Forbrytelse og straff? (Har vært til utlån de siste årene så jeg får ikke lett opp utdraget).

  SvarSlett
 2. Bra jobba, Jacob! Dostojevskij er riktig. Men feil bok.

  SvarSlett
 3. Du må nesten gi folk LITT lengre tid til å delta før du avslutter quizen da ;)

  SvarSlett
 4. Javel, Ida! Men folk må også gi noen livstegn underveis; tenke høyt i kommentarfeltet. Hvis ikke tror jeg at jeg snakker til veggen. Og det er som kjent ikke videre givende.

  SvarSlett
 5. Jeg så ikke innlegget før nå, og da var quizen avslutta allerede (og jeg sjekker blogglista mi relativt ofte), så dermed hadde jeg ikke anledning til å tenke høyt heller.

  Enig med deg i at det å blogge kan føles som å snakke til veggen hvis man ikke får tilbakemelding, men det er jo ikke alle som leser det man har skrevet umiddelbart etter det er lagt ut.

  SvarSlett
 6. Har følgd desse quizane med interesse tidlegare.Og syntest det var dumt at Dipso gav seg med dei. Diverre tok dei slutt.

  I desse digitale tider er det (for) mykje å følgja med på. Og så skal ein ha tid til å lesa og tenkja litt også!

  Kor som er: Eg oppdaga quizen først no, torsdag føremiddag, og seier meg samd idazsagberg: gje oss litt lenger tid. Her er heilt sikker fleire enn oss to som ønskjer Utdragsquizen velkomen tilbake, men me treng litt meir tid.

  Dog: No når eg veit at utdragsquizen kanskje er tilbake ?, skal eg freista vera meir på hogget.

  SvarSlett
 7. Greit, Jarle. Det blir vel en neste gang, - og da får jeg la dere få litt bedre tid.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !