mandag 1. november 2010

Tidsskriftet Biblioteket

Litteraturtidsskriftet Biblioteket nr. 3 er i handelen, og det har det vært en måneds tid. Har du ennå ikke kjøpt bladet, så gakk hen til Narvesen umiddelbart!
Temaet denne gang er 'Klassikeren'.
Prof. Erik Bjerck Hagen søker å finne svar på spørsmålet "Hva er en litterær klassiker?". Forfatter Hilde Brunsvik skriver om kjærlighetshistorien i Hamsuns Sult. Redaktør Norunn Ottersen Seip har valgt å skrive om Stormfulle høyder. Prof. Tone Selboe har lest påny Virginia Woolfs Til fyret. Sondre Midthun - som bl.a er elev ved Skrivekunstakademiet i Bergen - tar for seg Hemingways Den gamle mannen og havet.
Litteraturstudent Marianne velger seg Ovid, og forlagsred. Dan Aleksander Andersen tenker høyt om hvor vidt det ikke er sånn at all god litteratur er god sladder.
Dessuten mye bra redaksjonelt stoff om Dumas, Shakespeare, m. fl.

Sist - men ikke minst - har undertegnede blogger bidratt med et glitrende godt essay om Hans Jæger og Fra Kristiania-Bohemen ! Imponerende og åndfullt av Dipsolitteraten.

Dette er bladet for bokbloggerne. Ansvarlig redaktør er Line Tidemann.  

4 kommentarer:

 1. Kan udenlandske læsere mon købe bladet over nettet, eller er Dipsolitteratens åndfuldheder forbeholdt hjemmebanepublikummet?

  SvarSlett
 2. Søren: Her kan du abonnere: http://www.biblio.no/index.php/abonnere

  SvarSlett
 3. Endelig et litteraturtidsskrift beregnet på vanlige lesere. Jeg har stilt ut både tidsskriftet og de av klassikerne vi hadde her på biblioteket mitt. I neste budsjettår må jeg vurdere å gjøre noe med, ihvertfall noen av, de klassikerne vi ikke har!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelig reklame, Geir:-) Vi gleder oss til å trykke flere av dine åndfulle essays!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !