tirsdag 16. november 2010

Bloggpris


Janke har forært meg en veldig rosa bloggpris (takk for det!). Den har jeg neppe gjort meg fortjent til pga den siste tids sporadiske innlegg, - men kanskje den er ment som en oppmuntring til å skrive litt hyppigere?

Så er det meningen at jeg skal anbefale 3 stk bøker. Og de kommer her:

1. Tore Rem: "Født til frihet" (Bjørneboe-biografiens 2. bind) Antagligvis er bind 1 & 2 om Bjørneboe det beste som er prestert av norske biografier her til lands. Noensinne!
Selv om jeg mente å vite en god del om JB fra før, var det direkte hjerteskjærende å lese om dikterens tre siste leveår. Men professor Rem er så edruelig og grundig i sin fremstilling at det aldri blir spekulativt.
En bragd, simpelthen.

2. Patrick Süskind: Parfymen. En roman som jeg alltid anbefaler til enhver som kan lese. Helt avsindig velskrevet, - om en av verdenslitteraturens mest originale outsidere.

3. Knut Hamsun: Mysterier. En av de ytterst få romaner som jeg har lest 3-4 ganger. Og funnet noe nytt hver gang. Hamsuns merkeligste bok.  

Den rosa prisen går videre til Sjeldnere enn sorte svaner, Aroundbooks og Spectatia!

4 kommentarer:

 1. Bra liste, takk skal du ha!
  Det er ment som en oppmuntring til å fortsette å blogge, det er alltid kreative innlegg når du blogger! Kan du legge ut den artikkelen du skrev i tidsskriftet ? - jeg har problemer med å få tak i det.

  SvarSlett
 2. Janke: Synd at det skal være så vanskelig å få tak i "Biblioteket", for bladet er bra, det.
  Normalt sett skulle det ikke være noe problem for meg å legge ut artikkelen jeg skrev. Men vi lever ikke i normale tider, skjønner du. PC'en kræsjet, og alle dokumenter ble slettet ved reboot.
  Men en vakker dag jeg får ånden over meg, så skal jeg få lagt den inn påny.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !