fredag 16. juli 2010

Rebecca

Den norske Bokklubbens medlemsblad deiset ned i postkassa idag, og nå har jeg lest Børge Skråmestøs omtale av månedens bok Rebecca av Daphne du Maurier. Du kan lese hans begeistrede presentasjon HER
Kanskje en idé å ta romanen frem igjen?
Hitchcocks filmatisering har jeg sett flere ganger. En herlig årgångsfilm som har holdt seg imponerende godt.
Tenk, 70 år gammel!

Men jeg var ikke klar over at det var den godeste Daphne som også skrev Fuglene.
Dessuten har hun gudbedre skrevet novellen Don't Look Now, som ble til film på søttitallet med Donald Sutherland og Julie Christie i hovedrollene. Jeg hadde nesten glemt det, men duverden som den filmen skremte vannet av meg dengang da! Aldri har Venezia's smale smug virket mer uhyggelig klaustrofobisk.
Du kan ta en titt på IMDBs omtale HER.

5 kommentarer:

 1. Jeg holdt nesten på å legge fra meg Rebecca etter 50 sider da jeg leste den for 10 år siden, men takk og lov at jeg holdt ut, for etter side 70 eller så forvandlet den seg brått fra ungpikeromantikk til det gotiske - og samtidig til å bli en av favorittene mine.

  SvarSlett
 2. Ja, enig. Hvis man ikke på forhånd vet hva dette er, så er det lett å falle av lasset. Åpner som en misse-roman.

  SvarSlett
 3. "Rebecca" er definitivt en av mine topp ti-favorittromaner, og jeg har bestilt meg filmen basert på boken. Tror jeg skal få tak i mer av forfatterskapet til Daphne. :D

  SvarSlett
 4. Jeg har gitt den en utfordring, selvfølgelig høyst frivillig. Sjekk bloggen min om du er interessert :)

  SvarSlett
 5. Denne boka kjøpte eg meg fordi det var det som såg minst fælt ut på Narvesen på flyplassen, då eg oppdaga at eg hadde reist avgårde utan bok. Og eg blei svært postivt overraska og har også sett Daphne på lista over forfattarar eg skal lese meir av.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !