torsdag 29. juli 2010

Om å lese Bibelen

Siden så få leser Bibelen, kan det være nyttig å se litt nærmere på hva som står i den, knapt fortalt. Den nyeste norske bibeloversettelsen er på 1397 sider, hvorav Det gamle testamente utgjør 1072 sider og Det nye testamente 325 sider. Holder vi oss til kjernetekstene, er det likevel ikke avskrekkende mye. I Det gamle testamente er dette de fem Mosebøkene på tilsammen 230 sider og de fire evangeliene - biografiene om Jesus - i Det nye testamente utgjør tilsammen 144 sider, altså mindre enn en moderne roman og overkommelig for de fleste som fremdeles kan lese.
Jan M. Claussen: Kunsten å lese (2007)

---

SVAR på litterær quiz: 1) Anthony Burgess. 2) William Peter Blatty. 3) Wien. 4) Ray Bradbury.  5) Robert Ludlum. 6) Ingvar Ambjørnsen. 7) Gategutter - Ni liv - Herren og hans tjenere - Det brenner inatt - Ann-Magritt. 8) Herfra til evigheten (Basert på en roman av James Jones.) 9) Max von Sydow og Ghita Nørby. 10) Claes Gill.

1 kommentar:

  1. Det Claussen glemmer er at de "få" sidene er så gudjammerlig kjedelige å lese at det vil ta sju uår å komme seg gjennom dem.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !