lørdag 19. desember 2009

DVD på biblioteket


"Mitt" bibliotek er stengt i romjula. Det er egentlig ikke så trist i år, siden jeg nå har en mengde bøker i hylla som jeg knapt har bladd i. Blant annet har jeg fått 20 bøker i den utmerkede serien Århundrets Bibliotek. Og hver eneste bok der er en utfordring i seg selv, - ihvertfall for et menneske med mitt intellekt.
Men man lever ikke av luft, litteratur og kjærlighet alene. Man (jeg) må også se film. Og siden jeg ikke stoler på TV'ens filmtilbud i høytiden, så tyr jeg til bibliotekets DVD-samling.
Denne småbyens bibliotekarer har i det siste blitt veldig flinke til å ta inn kvalitetsfilmer. En av disse har tittelen There will be blood. Basert på en story av Upton Sinclair (en forfatter som jeg ikke har lest noe av). Regi: Paul Thomas Anderson. Ikke en koselig, liten familiefilm, dette. Men beinhard, kompromissløs og bra. Filmen varer i to og en halv time, og du får ikke lyst til å trekke på smilebåndet en eneste gang iløpet av den tiden.
Daniel Day-Lewis fikk Oscar for hovedrollen i denne filmen. Og det var så fortjent. Den mannen har jo alltid vært veldig god, - men makan til dette har jeg ikke sett!
Hvis du ikke så filmen på kino, så lån den på biblioteket.

2 kommentarer:

  1. Den filmen vill jag se. Jag håller på att läsa "The Jungle" av Upton Sinclair just nu- det är inte någon bok man precis blir uppåt av men mycket läsvärd (jag hoppas att jag blir klar med den under julhelgen- jag hade tänkt att skriva några rader om den).

    SvarSlett
  2. Ingrid: Ålreit om du kan skrive litt om The Jungle. Jeg ser at det er hans mest kjente roman.
    Upton Sinclair; navnet er kjent, men det virker som om hans forfatterskap er (nesten) glemt allerede. Biblioteket har ham ikke i hyllene, - ikke engang i magasinet.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !