onsdag 2. september 2009

DVD på biblioteket


(Foto: Til venstre Toby Jones. Til høyre Philip Seymour Hoffmann.)

I 2006 fikk filmen Capote velfortjent hele fem Oscars, bl a for beste film og beste mannlige hovedrolle. Samme år hadde Infamous premiere på kinoene. Samme story, men allikevel annerledes. På mange måter en vel så god film, med veldig sterke prestasjoner av skuespillerne Toby Jones og Daniel Craig (han kan mer enn å spille James Bond). Selvsagt fikk den siste minst oppmerksomhet. Publikum mente jo at dette var gammelt nytt; "vi så den ifjor".
Du har muligheten til å sammenligne. Begge filmene kan du låne/bestille på biblioteket.

PS. Det er da ganske utrolig at to så like filmer skulle slippes ut på markedet med bare måneders mellomrom.

8 kommentarer:

 1. Hm, takk for tipset. Je gvar ikke klar over Infamous...

  Jeg vet ikke om det er så merkelig eller om det er historien som gjentar seg, men nå er det for eksempel to filmer om Coco Chanel ute på kino...

  SvarSlett
 2. Holder med deg om at man med fordel kan se begge filmene - begge er interessante og de kompletterer hverandre.

  Personlig likte jeg allikevel Capote best, delvis på grunn av skuespillerne men også litt på grunn av hvilken del Capote/Clutter-historien de to filmene legger vekt på.

  Daniel Craig er ikke min favoritt, men det er derimot Chris Cooper som spiller Alvin Dewey i Capote. Sistnevnte gjorde også en utrolig god rolle i filmen American Beauty, som forresten også kan anbefales.

  Ytterligere en anbefaling, mer på tema, er å høre In Cold Blood på lydbok. Den er fantastisk bra!

  SvarSlett
 3. Forresten, filmen In Cold Blood fra 1967 er også å anbefale, med Robert Blake (gamle Baretta) i en av hovedrollene.

  SvarSlett
 4. Jeg vurderte å ta med meg Capote fra biblioteket i forrige uke. Kanskje jeg skal gjøre det neste gang jeg stikker innom der.

  Jeg leste nylig Breakfast at Tiffany's og har In Cold Blood liggende på lydbok, ser frem til å lytte til den. Sporet inn på Capote etter å ha lest Harper Lees To Kill a Mocking Bird.

  SvarSlett
 5. Spectatia: Har sett den etpar ganger.Den omhandler ikke den merkelige Truman Capote idetheletatt, men er mer tro mot boka. Robert Blake spilte veldig bra der. Mot "Carrington" fra Dynastiet, så vidt jeg husker.

  Ladybug: Sånn er det. Lesingen har sine ringvirkninger.

  Karin: Visste ikke at det er TO om Chanel på kino. Skyldes det et jubileum? (Så forresten Karl Lagerfeld på TV forleden. Herregud for en diktator!)

  SvarSlett
 6. Det er Scott Brick som leser på lydboka, og han gjør det med glans.

  Neida, In Cold Blood-filmen er nettopp bare en filmatisering av boken med samme tittel. Jeg tenkte bare at det kanskje kunne være interessant ettersom det ene ofte leder til det andre når det gjelder bøker og film, som Ladybug nevner her ovenfor.

  SvarSlett
 7. Hadde ikke hørt om Scott Brick. Men leser nå at han "is one of the fastest-rising stars in the audiobook galaxy..." (Ha!)
  Visste ikke engang at det fantes en lydbok-galakse.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !