lørdag 8. august 2009

Film på tv ikveld


Hvis jeg skal se film på TV ikveld. så er jeg ikke i tvil. Jeg vil se den aller første Bond-filmen. Joda, jeg har sett den før, flere ganger tilogmed, både på kino og på TV. Men det er lenge siden sist, så dette ser jeg frem til.
Ian Fleming ønsket ikke Sean Connery som den hemmelige agenten. Han ville ha Cary Grant, men det var ikke et særlig realistisk ønske. Grant var en meget elegant herre på lerretet, det er så, men han var for gammel; syvogfemti var han da innspillingen startet. Connery var av et ganske annet slag, - det var noe upolert, røfft og farlig ved ham. "Han beveger seg som en panter", sa man.
Valget av Sean Connery skulle vise seg å være riktig. I manges bevissthet er det fortsatt han som er Bond.
TV3 kl 21:30 Dr. No Britisk-amerikansk action fra 1962. I filmen som innledet rekken av filmsuksesser om James Bond, må agent 007 bekjempe den mystiske Dr. No, et vitenskapelig geni som vil sabotere USAs romfart. Under nedtellingen til katastrofen reiser Bond til Jamaica, der han møter den vakre Honey Ryder og må utkjempe en duell med den stormannsgale skurken i sitt eget hovedkvarter! Medvirkende:Sean Connery, Ursula Andress, Joseph Wiseman. Regi:Terence Young. (15. år) Programmet slutter kl. 23:40

2 kommentarer:

  1. Boka var bedre! I hvert fall på ett punkt: Der kom Honey Ryder naken opp av vannet. I filmen er hun bare toppløs. (Til gjengjeld er det toppen til Ursula Andress.)

    SvarSlett
  2. Vel...toppløs var hun heller ikke. Dette var i '62, må vite.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !