mandag 5. januar 2009

Skuespilleren Frank Krog er død


Frank Krog (54) døde lille julaften. Han ble funnet i sin leilighet i Oslo. Det bekrefter sentralvakta til Oslo politidistrikt overfor Dagbladet. «Offshore»-stjernen ble funnet i sitt hjem på Grünerløkka i Oslo.
Foruten rollen i tv-serien «Offshore» som ble vist på 90-tallet spilte han også i filmer som «Blücher» og «Hard asfalt». Hans siste rolle var i storfilmen «Kautokeino-opprøret» som hadde premiere i vinter.
Krog startet som scenearbeider og statist ved Den nasjonale scene i fødebyen Bergen i 1969, men flyttet senere til Oslo der han gikk på Teaterhøgskolen. I et intervju med Se og Hør sommeren 2007, snakket Krog ut om hvordan han har slitt med depresjoner.
Krog hadde en lang karriere innen norsk film, blant annet spilte han i flere tv-serier, deriblant «Offshore» og i filmer som «North Star» i 1996 og i ungdomsfilmen «Håkon Håkonsen» fra 1990.
Nils Gaup har regissert mange av filmene Krog spilte i. I «North Star» spilte han blant annet mot Christopher Lambert og Sverre Anker Ousdal. (Dagbladet)

Selv husker jeg han best fra "Hard asfalt", en film som holder mål fremdeles.
Han var også ofte på besøk her i småbyen. Da slo vi gjerne av en prat, og jeg vil huske ham som en likandes kar. En mann med en usedvanlig fysisk tilstedeværelse både på lerretet og "i virkeligheten".

1 kommentar:

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !