fredag 30. januar 2009

På TV ikveld


Hvis dere skal tilbringe noen timer ved TV'en ikveld, så kan jeg anbefale dette eventyret av en film. Basert på en novelle av Rudyard Kipling, i regi av legendariske John Huston. I hovedrollene Michael Caine & Sean Connery i glitrende samspill:

NRK 2 kl. 23:20 Mannen som ville bli konge (t)
(The Man Who Would Be King) Amerikansk drama fra 1975. Bli med de britiske soldatene Dravot og Carnahan ut på en eventyrlig ferd. Gjennom diverse lyssky forretninger lurer de til seg penger, blant annet i en avsides landsby i Afghanistan. Her narrer Dravot folket til å tro at han er inkarnasjonen av Aleksander den store, en løgn som han etter hvert selv tar for en sannhet, og som får dramatiske følger for de to britene. Medvirkende:Sean Connery, Michael Caine, Christopher Plummer, Saeed Jaffrey, Shakira Caine. Regi:John Huston. Programmet slutter kl. 01:25

3 kommentarer:

 1. Jeg så starten på filmen, men etter et kvarter med Michael Caines roping av hver eneste replikk valgte jeg heller senga og Alice Munros noveller.

  SvarSlett
 2. Hehe, Michael spilte jo sersjant. Men han roet seg betraktelig etter det første kvarteret. Synd det, Sesselja, for det er en god film. Selv om dette kanskje er en typisk "gutte-film"?
  Jeg så den tilogmed om igjen.

  SvarSlett
 3. Det skal sies at mens jeg krøp til sengs, ble mannen min sittende og se hele filmen, så kanskje har du rett i at det er en 'guttefilm'.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !