fredag 5. desember 2008

"Årets bøker 2008" ?


Det nærmer seg jul, enten du vil eller ei. Og er du bare litt som meg, så synes du (gode) bøker er de beste gavene både å gi og få.
Så lenge som vi gidder å huske tilbake, har vi hatt den lille katalogen "Årets bøker" å bla i. Den var god å ha når vi skulle finne bok til mor og far, søster og bror. Hvor ble det av den katalogen? Vi har visst ikke fått den i posten i år. Når jeg tenker etter, så vi faktisk ikke snurten av den ifjor heller.
Du kan lese om hvorfor HER. (Anno 2006 e. Kr.)
Men det er greit, det. Vi trenger ikke å konsultere lister, fortegnelser eller kataloger når vi skal finne på julegaver. For i år skal mor, far, søster og bror få i gave de bøkene vi glemte å avbestille i Bokklubben Nye Bøker i året som gikk.

8 kommentarer:

 1. Du gjer det enkelt, skjøner eg :)
  Skikkelege kvalitetsjulegåver...!

  SvarSlett
 2. Ja, kan jo hende det blir regnet som kvalitet hos mottageren. Enhver bok vil til slutt finne sin leser...
  Alternativet er en enda billigere løsning: Å gi bort bibliotekbøker!
  Merk da at man skal være litt sjenerøs med ekstra fint julepapir og forseggjorte Til/Fra-kort, og at man fornyer bøkene i januar og februar. Såpass omtenksom bør man være.

  SvarSlett
 3. Denne katalogen har opphørt å eksistere, cox. Tror siste utgave kom i 2004.

  SvarSlett
 4. Og deretter leste jeg innlegget grundig nok til å få med meg lenken også. I 2006 altså. Jeg kan for øvrig nevne at som den samler jeg er, har jeg denne katalogen mer eller mindre komplett tilbake til 1981. Men 2004 er den siste i min hylle. Søren, nå må jeg lete etter 2005 og 2006 ...

  SvarSlett
 5. Jeg har bare 2003, 2004, 2005.

  SvarSlett
 6. Jeg samler også på IKEA-katalogen, bare for å nevne det. Den har jeg også tilbake til åttitallet engang. Lenge siden jeg har sett på dem. Det er ikke akkurat ting jeg tar frem og leser i ... Selv om jeg ble litt nostalgisk da jeg nylig var innom IKEAs nye store varehus på Slependen. Jeg er nemlig gammel nok til å huske IKEAs aller første butikk i Norge (og den første utenfor Sverige, for øvrig), litt bortenfor.

  SvarSlett
 7. Tidsskriftet Prosa har tatt opp skandalen med at det ikke lenger kommer julekatalog. Prosa har svart med å legge frem sin egen liste siste nummeret før jul. De gjorde det i fjor og forfjor og jeg regner med at de gjør det i år også. ta en titt - listen har vært god de andre årene.

  SvarSlett
 8. Hvordan går det med le Carré for tiden da?

  Musil viser seg ellers å være et snodig men interessant bekjentskap, kan jeg informere om.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !