tirsdag 30. desember 2008

En bruksanvisning til besvær


Jeg liker å gå minst en skikkelig lang tur hver dag. Det gjør godt for både kropp og sjel. Men når vi befinner oss i den djevelske tiden som vi i Norge kaller vinterhalvåret, nei da blir det ikke så mange fotturer på undertegnede. Jeg går ikke på ski lengre. Ikke med truger heller, for den saks skyld. Så hvordan unngå å bli 90 før tiden? Jo, jeg ga meg selv en trimsykkel i førjulsgave. Ergometersykkel, kalte man det før.
Jeg skulle gjerne ha tatt med meg hjem den sykkelen som sto utstilt i G-Sports lokaler. Ferdig montert som den var. Men da måtte jo butikkpersonalet ha skrudd sammen en ny, og det hadde de jo ikke tid til før jul. Isteden fikk jeg en pakke som inneholdt ganske nøyaktig 59 - femtini - deler. Pluss diverse skruer, låsebolter, skiver og kapselmuttere. I pakken lå det gudskjelov en bruksanvisning også. Den er virkelig utførlig beskrevet også.
Jeg leser flg.: Monter styret (38) på styrestammen, og fest den med en T-bolt (42), springskive (57), skive (59) og foring (58). Så langt er det greit, men så kommer det:Koble den øvre computerkabelen (48) til ryggen av computeren (41). Før computeren inn i computersporet og fest med to skruer (50). Koble deretter håndpulskabelen (56) og den øvre computerkabelen (48) til computeren. Puh. OK.Før den øvre computerkabelen inn i styrestammen (44), og løft deretter forsiktig enden av den nedre motstandsregulatorkabelen (47) vekk fra hovedrammen (14) og fjern papirstrimmelen. Hvor? Åja, side 9!Koble aluminiumsbeslaget på den øvre motstandsregulatorkabelen inn i det lille fjærsettet på toppen av den nedre motstandsregulatorkabelen (53). Se Fig A. Er da ikkeno' Fig A her!Dra hardt mot fjærmotstanden og slipp inn i toppen av U-formen for å sikre den. Koble endene av den øvre og nedre computerkabelen (48 og 52). Nei! Før deretter styrestammen (44) inn i hovedrammen (14) og fest med fire hex skruer (46) og fire kurvede skiver (10). Hvem, hva, hvor!
Nå står sykkelen ved siden av skrivebordet. Pen og ny og blank. Og totalt ubrukelig.

Jeg tror jeg vil lese litt i Schopenhauers "Verden som vilje og forestilling", for han er så grei å ha med å gjøre...

3 kommentarer:

  1. Da må du plusse på Schopenhauerkuren av Yalom. Veldig artig bok pg S er sterkt representert - dog i en litt uvant variant!

    SvarSlett
  2. Takker for anbefaling, Janke, men den er allerede lest.

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !