torsdag 13. november 2008

På TV ikveld


En dokumentar som sikkert er sendt på svensk TV tidligere.
I Norge har svenskene ord på seg for å være gjerrige. Denne saken bekrefter våre fordommer:

NRK 2 20:05 Stieg Larsson og Millennium-millionane (t)
Svensk dokumentar. Stieg Larsson har skrevet noen av Sveriges mest populære kriminalbøker. Bøkene har blitt solgt i mer enn seks millioner eksemplarer, men Larsson fikk ikke selv oppleve suksessen. Han døde brått høsten 2004, og nå pågår en bitter kamp mellom samboeren hans på den ene siden, og faren og broren hans på den andre, om arven og opphavsretten etter Stieg Larsson. Programmet slutter kl. 21:05

Stakkars avdøde Stieg Larsson ville nok ikke skrevet sine bestsellere, om han hadde visst hvilke stygge konskvenser det ville få.

8 kommentarer:

 1. Jøsses, mener du at dette ikke kunne skjedd i Norge? Da tror jeg jeg må skynde meg å flytte tilbake, hvis det har blitt så hyggelig der på senere år. ;-)

  SvarSlett
 2. hehe, Spectatia. Jeg ventet nesten den reaksjonen fra din kant.
  Men merk at jeg skriver FORDOMMER.
  Selvsagt kunne dette ha skjedd også i Norge. Dessverre.
  Har du sett programmet, forresten?

  SvarSlett
 3. Nei, jeg har ikke sett det, men det har jo blitt skrevet spaltemetre om dette, så man har liksom ikke klart å gå glipp av saken som sådan.

  Og for å være pirkete så skriver du "bekrefter våre fordommer. Usj, kanskje svensker har ord på seg for å være pirkete også... ;-)

  SvarSlett
 4. Men du er vel enig i at det er en pinlig affære?
  Det er i krig og arveoppgjør folk viser sine verste (og beste) sider, tenker jeg.

  SvarSlett
 5. Ja, det er bedrøvelig, men dessverre akk så vanlig at det blir problem i sånne situasjoner. Temaet drøftes akkurat nå om dagen med stort engasjemang på Svenska Dagbladet.

  SvarSlett
 6. Spectatia: Nå har jeg sett programmet og det syns jeg var interessant. Overraskende at hun som var hans samboer i så mange år, hadde så lite rettigheter. Bror og far til Stieg Larsson ga et grådig og usympatisk inntrykk.
  Linken til Svenska Dagbladet var bra. (Og urovekkende.)
  Får håpe jeg aldri opplever en sånn strid i egen familie.

  SvarSlett
 7. Jeg så også programmet, etter tips fra deg. Hadde bestemt meg for å gi farsan og brorsan en sjanse og høre hva de hadde å si. Men de hadde egentlig ingenting annet enn de kalde, juridiske fakta. Og som du skrev: De ga ikke noe positivt inntrykk. Dette er en stygg sak.

  SvarSlett
 8. Ja, lille søster, en stygg sak. Og helt unødvendig, spør du meg.
  Men hyggelig at du lytter til mine tips.

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !