fredag 27. juni 2008

Litterær quiz


Denne gang til en forfatter som, helt ufortjent, har blitt oversett i denne bloggen. Det gjør vi noe med nuh.
Finn spor i ord.
"Men hvem bryr seg vel om penger? Ikke jeg, fordi jeg alltid har hatt mer enn nok av dem. jeg gjorde mine første hundre tusen pund da jeg var sytten, og seinere skulle jeg komme til å gjøre atskillig mer. Idet jeg har sagt dette, faller det meg inn at jeg ikke et sted i disse dagbøkene har nevnt noe om hvordan jeg opprinnelig ble en rik mann.
Kanskje tiden er kommet til å gjøre dette nå. Jeg tror den er det. For selv om disse dagbøkene egentlig er ment å skulle være en historie om forføringens kunst og kopulasjonens gleder, ville de være ufullstendige om de ikke inneholdt visse antydninger om kunsten å tjene penger, og de gleder som følger med dette.
(---)
Nåvel - jeg har altså snakket meg selv inn i det. Jeg skal om et øyeblikk fortsette med å fortelle om hvordan jeg kastet meg ut i virksomheten med å tjene penger. Men for det tilfelles skyld at noen av dere kanskje kan være fristet til å hoppe over dette spesielle avsnittet og fram til saftigere saker, vil jeg straks forsikre dere om at det vil dryppe atskillig saft også fra disse sidene. Ellers ville jeg aldri ha kastet meg inn i det. "
Forfatter og roman, takk!
Var det så vanskelig, da?
Ser ingen annen utvei enn å gi et hint: Han var meget britisk, men av norsk avstamning! Nesten alt han har skrevet, er filmatisert.

2 kommentarer:

  1. Den eneste jeg kan komme på som passer til beskrivelsen, er Roald Dahl.

    SvarSlett
  2. Og det eneste du kommer på er helt korrekt, tehme melck!
    Enda godt at ett fornuftig menneske ga lyd ifra seg...

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !