torsdag 28. februar 2008

OM den litterære quizen


Denne bloggen har nå hatt en litterær quiz nærmest som et daglig innslag. Tror det ble 23 på rappen. Nå tar vi en pause.
Oppslutningen ble for laber. Enten fordi de utvalgte tekstene var for vanskelige, eller at de var for lette. Det vet jeg ikke.
Jeg vurderte en stund å forflytte quizen til Forfatterbloggen, for der ville jeg lett ha fått 10-15 kommentarer daglig. (Man trenger ikke være Tom Lotherington eller Torgrim Eggen for å lage en quiz. Selv om kjente navn selvsagt er et trekkplaster.) Men Forfatterbloggen er ikke helt mitt "forum".
Tenkte også at formen på quizen kunne gjøres litt annerledes. Men en nett-quiz tror jeg ikke kan gjøres stort annerledes. Rett & slett fordi man så lett kan google seg fram til svarene.
Det har f eks ingen hensikt i å stille spørsmål av typen "hvem skrev?" eller "hva var George Orwells egentlige navn?".
Nåja, den som lever får se. Kanskje den blir et ukentlig innslag isteden. Altså: lengre betenkningstid og langt høyere vanskelighetsgrad.

4 kommentarer:

  1. hmm- det syntest jeg var leit... jeg oppdaget den nokså nylig, syntest det er et fint tiltak Lars T

    SvarSlett
  2. Eg synest desse oppgåvene har vore kjekke ! Ser gjerne at du ikkje gir deg. ..please ..(Jarle)

    SvarSlett
  3. Jeg har ikke vært den hyppigste til å prøve meg på svar cox, men quizen har vært veldig interessant å følge! Som pensjonist med god tid til internett er siden din ett av de faste besøkssteder gjerne et par ganger om dagen. Tror mange vil savne quizen om du tar den av plakaten!

    SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !