tirsdag 12. februar 2008

Litterær quiz no: 16


Blyantspissen knakk. Han tok en ny blyant, og den knakk høylytt, så det ble en liten rift i papiret. Han leste det han hadde skrevet; kjedsommelig, usammenhengende, tenkte han. Hvordan kan jeg driste meg til å anta at et dyr som er så forskjellig fra mennesket – kanskje jeg bare gjør meg til nar. Den mellomste stemmen nynnet lumsk: ”Nå, du leter etter deg selv i vannet – søker etter din sjel blant hydroidene, lille mann – finner trøst i forfengeligheten. Er du et hår bedre enn M, du som bruker vitenskapens magiske ord for å dekke over at du ikke har noe på hjerte?”
Og understemmen klaget: ”Ensom! Ensom! Slipp meg opp i lyset og varmen. Ensom !”
(--)
X tok seg med hånden til ansiktet og presset til, så det svartnet for øynene og grønne og røde lysflekker begynte å flimre. Så rettet han seg opp og gikk over gaten etter øl.

Forfatter OG roman, takk!
(Hint: Om tekstutdraget virker mørkt, så er boka lys.)

7 kommentarer:

 1. Fasinerende tekst, jeg vet ikke om det er del av en følgetong - datt innom deg for første gang i dag nemlig.
  Men teksten fasinerte meg....

  takk!

  SvarSlett
 2. Hyggelig at du datt innom, Randi!

  SvarSlett
 3. Jeg synes du er vanskelig, jeg, cox. Eller så er det det at det er ganske mye jeg ikke har lest, tross alt.

  SvarSlett
 4. Jeg konstaterer også til stadighet hvor mye det er jeg ikke har lest... (og ikke engang kan google - he he!)

  SvarSlett
 5. Tehmemelck: Det ER vanskelig når man bare får et lite utdrag som er tatt ut av sammenhengen. Men jeg pleier å klippe fra kjente bøker, og denne tror jeg du har lest.
  Spectatia: Ja, du har lagt merke til det?! Nå tør jeg ikke å skrive fullt navn i teksten lengre, nettopp pga din avanserte googling!
  Til dere begge: Hvis det synes vanskelig ved første forsøk, så gjelder det "å fiske". Dommeren er raus med å gi hint underveis.

  SvarSlett
 6. Nå forstår jeg! Det er virkelig en quiz altså, og et utdrag av en roman.
  Jeg trodde det var du som skrev jeg. Så feil kan man altså ta ;-)

  Jeg får følge med og finne ut hvilken bok det er (ringer ingen bjeller hos meg nei) og lese resten av den fasinerende historien da!

  SvarSlett
 7. Takker for tilliten, Randi! Men nei, JEG har ikke skrevet dette. Akkurat dén teksten skulle nok også jeg klart å snekre sammen. Hans øvrige forfatterskap, derimot, vil jeg dessverre aldri komme i nærheten av!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !