lørdag 9. februar 2008

Litterær quiz no: 14


"Begge stirret i stum bestyrtelse på skikkelsen som lå der. Han var kledd som fillehandler. Han hadde bare noen bleke tjafser igjen på den skallete issen og noen få tenner i munnen, og i sin sørgelige og dyvåte oldingeforfatning hadde han tapt enhver storhet. De skitne og lurvete kjempegribbvingene var for alltid strandet i sølen. Så lenge og så grundig stirret P. og E. på ham at de med tid og stunder kom over forbløffelsen og til slutt følte seg fortrolige med ham. Da dristet de seg til å si noe, og han svarte på en uforståelig dialekt, men med god sjømannsstemme. Dermed så de bort fra disse vingene og sluttet meget fornuftig at han var en enslig skibbrudden fra en fremmed skute som var brutt ned av stormen. De tilkalte likevel en nabokone som visste alt om liv og død, for at hun skulle ta ham i øyesyn, og for henne var et blikk nok til å rive dem ut av villfarelsen.
- Det er en engel, sa hun. - Han kom sikkert etter ungen, men stakkaren er så gammel at regnet slo ham i bakken."

Forfatter OG bok, takk!
(Det er ikke en roman.)

8 kommentarer:

 1. Her tror jeg vi skal til ei Dansk øy mister??

  SvarSlett
 2. Nei, vi skal ikke det, zappa!

  SvarSlett
 3. Så lite respons.... en vanskelig sak ? Selv har jeg ikke peiling. Men konstaterer: En engel, en unge..., to personer observerer... Nei jeg er usikker. En lett absurd stemning. Noe østeuropeisk ? Jeg skal sove på det og se om engel kommer med svaret i natt. (Per)

  SvarSlett
 4. Per, du kan få et hint: Vi forbinder han med sjanger-uttrykket "magisk realisme".

  SvarSlett
 5. Jeg har også prøvd å sove på denne, men det funka dessverre ikke for meg.

  Derimot er jeg veldig nysgjerrig på hva det er. Det er en fascinerende tekstsnutt, og jeg får atter en gang veldig lyst til å lese det i sin rette sammenheng.

  SvarSlett
 6. Har våknet, -- noe kom til meg i løpet av natten ". (Og ser også at Cox har skrevet at det ikke er en roman)!. Jeg så en film for mange år siden, en nydelig film. Noe i teksten som minner om den, om bildene, stemningen. Kan det ver Himmelen over Berlin, av Wim Wenders ? Historien er skrevet av Peter Handke (Per)

  SvarSlett
 7. Per: Det er ikke Handke. Selv om englevingene finnes med. Jeg er enig i at det var en flott film.
  Spectatia: Ja, det er også en fascinerende novellesamling.
  Forf'en vi skal fram til er søramerikansk. Umåtelig populær på 70-tallet. Sterk innflytelse også på forf'er her i landet dengang. Hans mest kjente roman ruver. Dessverre har det vært tyst om han i det siste.
  Svaret kommer iløpet av dagen.

  SvarSlett
 8. Vel bom der, men prøver igjen. Da må det vel være Gabriel García Márquez ... etter antydningene å dømme. Men hvilken bok ? (per)

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !