tirsdag 15. januar 2008

Svar på quiz no: 2

Riktig svar på forrige oppgave er "Gamle mestere" av Thomas Bernhard. Og selv om det ikke var direkte uttalt, så hadde dere jo svaret.

Vi hører så ofte at en vordende forfatter må finne "sin" stemme, før han debuterer. Thomas Bernhard fant definitivt sin. Han bryter nesten alle regler for skrivekunst som finnes. Mange har forsøkt å etterligne hans språk og stil. (Jeg mistenker Ole Robert Sunde for å være en av dem; "epigoner", kalles det på fint.) Men dette er en mann du gjør klokt i å la være å etterligne. Typisk er hans mange gjentakelser og endeløse rekker med innskutte bisetninger. Allikevel fungerer det! Hans språk er suggererende og flytende. Og hans livssyn er smittende. Du vil føle deg intelligent, intellektuell og en smule hevet over "den gemene hop", etter å ha lest Thomas Bernhard.
"Thomas Bernhard (født 9. februar 1931 i Heerlen, død 12. februar 1989 i Gmunden) var en østerriksk romanforfatter og dramatiker. Han er kjent for sin krasse fordømmelse av alt småborgerskap, og spesielt den østerrikske. Han var også sterkt kritisk til den østerrikske kulturen etter krigen, og mente det meste ved den var forfalsket." (Wikipedia)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !