torsdag 31. januar 2008

Litterær quiz no:8


Til tross for laber respons, fortsetter vi med dødsforakt vår litterære quiz:
"Velkommen til mitt hus. Stig fritt inn. Gå trygt. Og la noe av den lykke som De bringer med Dem, bli igjen her!"
Så kraftig var håndtrykket at det minnet meg om kuskens. Jeg hadde jo aldri fått se dennes ansikt ordentlig, og et øyeblikk foresvevet det meg at det kanskje kunne være samme person jeg snakket med. For sikkerhets skyld sa jeg derfor undersøkende: (--)


Hvem er det som ønsker oss så hjertelig velkommen? Bok OG forfatter, takk!

6 kommentarer:

 1. Språket er litt gammelmodig, høflig tale. En kusk, altså er det hest og vogn Jeg ser for meg et halvmørke, kanskje tåke. Er dette fra de tykke romaners tid...de store russere eller de klassiske engelske kanskje

  SvarSlett
 2. Denne vet jeg. Engelsk, etter min mening en av viktoriatidens nydeligste romaner (utgitt første gang i 1897). Et litterært mesterverk, grusom og nydelig ... Filmatisert mange ganger. Tittelen identisk med bokens hovedskikkelse.

  SvarSlett
 3. Næh! Morsomt! Da var det ikke bare anglofile meg som fikk assosiasjon til England her altså. Er det Sherlock Holmes? Men hvilken vet jeg ikke i så fall, og det er litt for mange sider å bla igjennom...

  SvarSlett
 4. Tehmemelck var imponerende kjapt på banen, og har helt rett! Men jeg avslører ikke svaret riktig ennå. Nei, spectatia, det er ikke Sherlock. Og anonym: snedig resonnert.

  SvarSlett
 5. Å, ja! Det er jo den der handlingen delvis er forlagt til Whitby!

  SvarSlett
 6. Spectatia: Det var sannelig en finurlig måte å svare på!

  SvarSlett

Nei, ikke nøl, men skriv en riktig god kommentar !